Gull..

Livet er GulleGodt.
Har forsøkt å samle noen oppskrifter som er GulleGode :)
Mest for min egen del, kjekt å digitalisere, iPaden er en trofast venn på kjøkkenbenken.
Håper også å kunne inspirere andre, både når det gjelder baking og grilling.

Har blitt infisert av bake-viruset som herjer i Norge for tiden. Kombinert med en ny Kenwood, bør dette bli bra i tiden fremover.

Grillen er i bruk fra påske til ... tja, la oss si Oktober. Stort sett ukentlig, og rettere sagt daglig i finevær. Planen er derfor å legge ut div bilder, for å inspirere andre til å grille annet enn pølser og hamburgere. For ordens skyld, har vi to barn, som er glade i pølser, så det er ikke utenkelig å finne dette også på vår grill.


Dagens favoritt, er å marinere tynnribbe (juleribbe) i bbq saus, GulleGodt!!!!

søndag 6. april 2014

Mormors boller

100 gr margarin
6 ½ dl helmelk
1 pk gjær
1 kg hvetemel
2 dl sukker
Litt salt


Smelt margarinet, Tilsett melka og la det bli fingervarmt
Smuldre gjæra i bollen
Tilsett melkeblandinga
Tilsett sukker og salt
Tilsett hvetemel og elt deigen til den  slepper akkurat bollen, men er en litt løs deig likevel. Ikke ha i mer hvetemel enn nødvendig.

Heves til dobbel størrelse.



Ha et tynt lag med olje på benken.

Lag boller, hvis det skal være rosiner i, bre deigen utover benken. Rosinene skal vendes i litt hvetemel. Fordel dem utover og rull sammen til en pølse. Del opp og lag boller.

Etterhvev i 15 – 20 min


Stekes ved varmluft 180 gr til de er gylne ca 15 min, fra kald ovn