Gull..

Livet er GulleGodt.
Har forsøkt å samle noen oppskrifter som er GulleGode :)
Mest for min egen del, kjekt å digitalisere, iPaden er en trofast venn på kjøkkenbenken.
Håper også å kunne inspirere andre, både når det gjelder baking og grilling.

Har blitt infisert av bake-viruset som herjer i Norge for tiden. Kombinert med en ny Kenwood, bør dette bli bra i tiden fremover.

Grillen er i bruk fra påske til ... tja, la oss si Oktober. Stort sett ukentlig, og rettere sagt daglig i finevær. Planen er derfor å legge ut div bilder, for å inspirere andre til å grille annet enn pølser og hamburgere. For ordens skyld, har vi to barn, som er glade i pølser, så det er ikke utenkelig å finne dette også på vår grill.


Dagens favoritt, er å marinere tynnribbe (juleribbe) i bbq saus, GulleGodt!!!!

søndag 6. april 2014

Mormors Nordlandslefse

1 kopp sirup
1 kopp sukker
200 gr margarin
2 kopper kulturmelk
2 barneskjeer hornsalt
Hvetemel til en klisset deig

  

Sirup, sukker og margarin røres til det er lett og hvitt, bruk vispen
Tilsett litt hvetemel, rør om
Tilsett kulturmelka, rør om
Hornsaltet røres ut i litt varmt vann og has i

Gå etter hvert over til å bruke K-kroken
Tilsett hvetemel til en klisset deig
Ta litt deig i handa som er melet, så det ikke klistrer seg fast, lag en bolle

Legg den på bakepapir på benken, med litt mel på papiret
Trykk den ut med fingrene til en passelig lefse, kjevle den tynn med kjevlet

Stekes gyllen brun, midt i ovn, på 200 grader


Lefsene kan fryses