Gull..

Livet er GulleGodt.
Har forsøkt å samle noen oppskrifter som er GulleGode :)
Mest for min egen del, kjekt å digitalisere, iPaden er en trofast venn på kjøkkenbenken.
Håper også å kunne inspirere andre, både når det gjelder baking og grilling.

Har blitt infisert av bake-viruset som herjer i Norge for tiden. Kombinert med en ny Kenwood, bør dette bli bra i tiden fremover.

Grillen er i bruk fra påske til ... tja, la oss si Oktober. Stort sett ukentlig, og rettere sagt daglig i finevær. Planen er derfor å legge ut div bilder, for å inspirere andre til å grille annet enn pølser og hamburgere. For ordens skyld, har vi to barn, som er glade i pølser, så det er ikke utenkelig å finne dette også på vår grill.


Dagens favoritt, er å marinere tynnribbe (juleribbe) i bbq saus, GulleGodt!!!!

søndag 6. april 2014

Ruths fromasj (også for diabetes)

Saft av to sitroner, eller appelsiner


4 egg
2-3 sp.skje sukker, eller 1,5 ts søtningsstoff
2 dl. kremfløte
6 pl. gelatin
½ dl. kokende vann



Bløtlegg gelatin i kaldt vann i 5 min, og smelt den i vannbad
Stivpisk fløten
Stivpisk eggehvitene
Visp eggedosis av eggeplommene og sukker/søtningsstoff
Bland inn den usøtede kremmen
Bland inn saften av sitron eller appelsin, mens mixeren går
Rør gelatinen i mens den er varmt, mens mixeren  går
Tilsett de stivpiskede eggehvitene for hånd

La fromasjen stå kjølig to timer før servering.

Ha søtningsstoff i kremen som er til pynt.