Gull..

Livet er GulleGodt.
Har forsøkt å samle noen oppskrifter som er GulleGode :)
Mest for min egen del, kjekt å digitalisere, iPaden er en trofast venn på kjøkkenbenken.
Håper også å kunne inspirere andre, både når det gjelder baking og grilling.

Har blitt infisert av bake-viruset som herjer i Norge for tiden. Kombinert med en ny Kenwood, bør dette bli bra i tiden fremover.

Grillen er i bruk fra påske til ... tja, la oss si Oktober. Stort sett ukentlig, og rettere sagt daglig i finevær. Planen er derfor å legge ut div bilder, for å inspirere andre til å grille annet enn pølser og hamburgere. For ordens skyld, har vi to barn, som er glade i pølser, så det er ikke utenkelig å finne dette også på vår grill.


Dagens favoritt, er å marinere tynnribbe (juleribbe) i bbq saus, GulleGodt!!!!

søndag 6. april 2014

Kvæfjordkake / Opp-Ned-Kake / Verdens Beste

Kjært barn har mange navn..

100 gr margarin
100 gr sukker
4 eggeplommer
100 gr hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
4 sp skje helmelk

Grovhakket mandler

Marengs
4 eggehviter
200 gr sukker
 
Fyll
Vaniljekrem
1 pk fløte


Rør smør og sukker hvitt
Tilsett ei og ei eggeplomme, rør godt mellom hvert egg
Bland mel, vaniljesukker og bakepulver og tilsett det vekselvis med melka
Bre røren utover en bakepapirkledd langpanne
Stivpisk eggehvitene, tilsett sukkeret litt etter litt og pisk til det er helt stivt
Bre den stive eggehviten utover kakerøra, og strø på hakkede mandler
Stekes ved 175 gr i nedre del av ovnen i ca 30 min
Avkjøl kaka og del den i to.

Pisk fløten til krem og bland i vaniljekremen og legg den mellom lagene på kaka