Gull..

Livet er GulleGodt.
Har forsøkt å samle noen oppskrifter som er GulleGode :)
Mest for min egen del, kjekt å digitalisere, iPaden er en trofast venn på kjøkkenbenken.
Håper også å kunne inspirere andre, både når det gjelder baking og grilling.

Har blitt infisert av bake-viruset som herjer i Norge for tiden. Kombinert med en ny Kenwood, bør dette bli bra i tiden fremover.

Grillen er i bruk fra påske til ... tja, la oss si Oktober. Stort sett ukentlig, og rettere sagt daglig i finevær. Planen er derfor å legge ut div bilder, for å inspirere andre til å grille annet enn pølser og hamburgere. For ordens skyld, har vi to barn, som er glade i pølser, så det er ikke utenkelig å finne dette også på vår grill.


Dagens favoritt, er å marinere tynnribbe (juleribbe) i bbq saus, GulleGodt!!!!

søndag 6. april 2014

Turids Båtkake


Denne kaka er stekt i langpanne 30 x 40 cm. Kaka er veldig holdbar.

Bunnen.

200 gr. margarin
4 dl. sukker – 300 gr.
3 egg
3 ts. vaniljesukker
4 ts. bakepulver
6 dl. hvetemel – ca.370 gr.
1 dl. kakaopulver
2 dl. melk
1 dl. sterk kaffe


Rør smør og sukker hvitt, Tilsett ei og ei eggeplomme, rør godt mellom hver, og rør de godt inn.

Sikt sammen det tørre og bland det i smørkremmen vekselvis med melk iblandet kaffien.

Stivpisk eggehvitene og bland disse inn tilslutt for hånd. Hvis den blir stående et lite minutt etter den er ferdig stivpisket, prøv aldri å piske den litt til. Da faller den sammen. Den blir stiv igjen, men aldri så luftig som den var.

Kle langpannen eller bunnen i bløtkakeforma med bakepapir, bløtkakeforma må smøres på kantene med smør. 
Stek den i nederste del av ovnen ved 175 grader i ca. 45 min, fra kald ovn
Som rund kake , bruk 26 eller 28 form i  1 t. 15 min. i ovnen, fra kald ovn, deles i to eller tre.

Avkjøl kaka på rist.




Sjokoladefyll og glasur.


2 pl. kokesjokolade
4 ss. flytende smør
8 ss. fløte
8 ss. sterk kaffe
4 kopper melis

Smelt sjokoladen i kaffe i vannbad.

Ha flytende margarin og fløte, i en bolle, tøm sjokoladen og kaffen oppi og sett det i kjøleskapet til det er iskaldt.

Tilsett melis og la det stå i kjøleskapet til det er blitt en krem.



Smør kaka mellom lagene og ha resten rundt kaka, pynt den med en tregaffel eller en skje.