Denne
kaka er stekt i langpanne 30 x 40
cm . Kaka er veldig holdbar.
Bunnen.
200
gr. margarin
3
egg
3
ts. vaniljesukker
4
ts. bakepulver
Rør
smør og sukker hvitt, Tilsett ei og ei eggeplomme, rør godt mellom hver,
og rør de godt inn.
Sikt
sammen det tørre og bland det i smørkremmen vekselvis med melk iblandet
kaffien.
Stivpisk
eggehvitene og bland disse inn tilslutt for hånd. Hvis den blir
stående et lite minutt etter den er ferdig stivpisket, prøv aldri å
piske den litt til. Da faller den sammen. Den blir stiv igjen, men aldri
så luftig som den var.
Kle
langpannen eller bunnen i bløtkakeforma med bakepapir, bløtkakeforma må smøres
på kantene med smør.
Stek
den i nederste del av ovnen ved 175 grader i ca. 45 min, fra kald ovn
Som rund kake , bruk 26 eller 28 form i 1 t. 15 min. i ovnen, fra kald ovn, deles i to eller tre.
Avkjøl
kaka på rist.
Sjokoladefyll og glasur.
2
pl. kokesjokolade
4
ss. flytende smør
8
ss. fløte
8
ss. sterk kaffe
4
kopper melis
Smelt
sjokoladen i kaffe i vannbad.
Ha
flytende margarin og fløte, i en bolle, tøm sjokoladen og kaffen oppi og sett
det i kjøleskapet til det er iskaldt.
Smør kaka mellom lagene og ha resten rundt kaka, pynt den
med en tregaffel eller en skje.