Gull..

Livet er GulleGodt.
Har forsøkt å samle noen oppskrifter som er GulleGode :)
Mest for min egen del, kjekt å digitalisere, iPaden er en trofast venn på kjøkkenbenken.
Håper også å kunne inspirere andre, både når det gjelder baking og grilling.

Har blitt infisert av bake-viruset som herjer i Norge for tiden. Kombinert med en ny Kenwood, bør dette bli bra i tiden fremover.

Grillen er i bruk fra påske til ... tja, la oss si Oktober. Stort sett ukentlig, og rettere sagt daglig i finevær. Planen er derfor å legge ut div bilder, for å inspirere andre til å grille annet enn pølser og hamburgere. For ordens skyld, har vi to barn, som er glade i pølser, så det er ikke utenkelig å finne dette også på vår grill.


Dagens favoritt, er å marinere tynnribbe (juleribbe) i bbq saus, GulleGodt!!!!

søndag 6. april 2014

Den Franske Sjokoladekake

Denne kaken må en starte på dagen før den skal nytes.


4 egg
4 sp skje kaldt vatn
200 gr sukker
4 teskje vaniljesukker
200 gr hvetemel
1 1/3 strøken teskje bakepulver


Fyll
125 gr mørk kokesjokolade
5 dl fløte
Del opp sjokoladen, tilsett fløten og kok opp under omrøring, dagen før

Dekor
500 gr marsipan
Applesinmarmelade 

Pisk eggehviter og vatn stivt
Bland vaniljesukkeret og sukkeret og tilsett litt etter litt
Tilsett eggeplommene ei etter ei, rør godt mellom hver eggeplomme
Bland bakepulveret med hvetemelet og tilsett litt etter litt

Ha røren i ei bakepapirkledd brødform.
Stekes ved 180 gr i ca 20 min i nest nederste rill om der er 4 riller, nederst om der er 3 riller


Hvelv kaka ut på et sukret bakepapir. Fukt papiret som kaka er stekt på, dra det av
Rull kaka sammen og la den bli kald, før den rulles ut igjen

Pisk sjokoladekremen tykk og fordel den på kaka, og rull den sammen igjen
Legg et tynt lag med appelsinmarmelade, uten skall, på rullen. Pisk resten av fløten og ha den på kaka

500 gr marsipan kjevles ut til 27 x 45 cm på plast. Løft den opp og legg den på kaka, ta av plasten og smett marsipanen rundt kaka

Pyntes med marsipanroser eller navn m mer.