Gull..

Livet er GulleGodt.
Har forsøkt å samle noen oppskrifter som er GulleGode :)
Mest for min egen del, kjekt å digitalisere, iPaden er en trofast venn på kjøkkenbenken.
Håper også å kunne inspirere andre, både når det gjelder baking og grilling.

Har blitt infisert av bake-viruset som herjer i Norge for tiden. Kombinert med en ny Kenwood, bør dette bli bra i tiden fremover.

Grillen er i bruk fra påske til ... tja, la oss si Oktober. Stort sett ukentlig, og rettere sagt daglig i finevær. Planen er derfor å legge ut div bilder, for å inspirere andre til å grille annet enn pølser og hamburgere. For ordens skyld, har vi to barn, som er glade i pølser, så det er ikke utenkelig å finne dette også på vår grill.


Dagens favoritt, er å marinere tynnribbe (juleribbe) i bbq saus, GulleGodt!!!!

søndag 6. april 2014

Hjemmelaget is

3 – 4 eggeplommer (alt etter størrelsen)
3 ss melis
3 dl kremfløte

Visp eggeplommene luftig med melisen. 

Pisk krem
Velg ønsket smak og bland det inn i kremen. 
Bland krem med eggedosisen. 
Frys 4 – 5 timer eller i ismaskin. Hvis du ikke bruker ismaskin er det lurt å røre i isen en gang i blant slik at det ikke danner seg for mye iskrystaller. 
Ta isen ut av fryseren litt før servering. Lag kuler med isskje eller server fra bollen.

Smakstilsetninger

Vanilje:
Smak til kremen med 2 – 3 ts vaniljesukker eller skrapet frø fra 1 vaniljestang.

Sjokolade:
Smak kremen til med hakket eller revet sjokolade, sjokoladesaus, sjokolademelkpulver, kakao, dajmkuler eller non stop.

Mokka:
Visp kremen sammen med 1 ts pulverkaffe.

Bær:
Smak kremen til med friske eller frosne bær eller litt syltetøy.