Gull..

Livet er GulleGodt.
Har forsøkt å samle noen oppskrifter som er GulleGode :)
Mest for min egen del, kjekt å digitalisere, iPaden er en trofast venn på kjøkkenbenken.
Håper også å kunne inspirere andre, både når det gjelder baking og grilling.

Har blitt infisert av bake-viruset som herjer i Norge for tiden. Kombinert med en ny Kenwood, bør dette bli bra i tiden fremover.

Grillen er i bruk fra påske til ... tja, la oss si Oktober. Stort sett ukentlig, og rettere sagt daglig i finevær. Planen er derfor å legge ut div bilder, for å inspirere andre til å grille annet enn pølser og hamburgere. For ordens skyld, har vi to barn, som er glade i pølser, så det er ikke utenkelig å finne dette også på vår grill.


Dagens favoritt, er å marinere tynnribbe (juleribbe) i bbq saus, GulleGodt!!!!

søndag 6. april 2014

Junes rundstykker (fine)

32 stk

75 gr margarin
6 dl vann
1 pk gjær
Ca 1 kg hvetemel
¾ dl sukker
1 ts salt
1 ½ egg
Valmuefrø




Smelt margarinet, ha i vannet og la det bli fingervarmt
Smuldre gjæra i bollen
Tilsett hvetemel, sukker salt og egg
Bland inn vannblandinga

Heves

Del deigen i to, som igjen deles 16
Trill dem avlange og settes på plate
Klipp tre hakk i hvert rundstykke
Pensle med egg og strø på valmuefrø

Stekes ved 200 gr til de er gylne ca 10-15 min

Oppskrifta var dobbel, men jeg lager halvparten i hver mixerbolle