Gull..

Livet er GulleGodt.
Har forsøkt å samle noen oppskrifter som er GulleGode :)
Mest for min egen del, kjekt å digitalisere, iPaden er en trofast venn på kjøkkenbenken.
Håper også å kunne inspirere andre, både når det gjelder baking og grilling.

Har blitt infisert av bake-viruset som herjer i Norge for tiden. Kombinert med en ny Kenwood, bør dette bli bra i tiden fremover.

Grillen er i bruk fra påske til ... tja, la oss si Oktober. Stort sett ukentlig, og rettere sagt daglig i finevær. Planen er derfor å legge ut div bilder, for å inspirere andre til å grille annet enn pølser og hamburgere. For ordens skyld, har vi to barn, som er glade i pølser, så det er ikke utenkelig å finne dette også på vår grill.


Dagens favoritt, er å marinere tynnribbe (juleribbe) i bbq saus, GulleGodt!!!!

søndag 6. april 2014

Farmors iskake

Marengs

4 eggehviter
4 dl sukker
4 dr eddik


Visp eggehvitene stive
Tilsett eddik
Tilsett sukkeret litt etter litt, pisk videre til det er stivt

Ha bakepapir i bunnen av 26 bløtkakeforma og ha massen i, ikke helt ut i kanten

Stekes ved 100 gr i varmluft, i 2,5 t.

La marengsen bli kald

Ta av bakepapiret og legg marengsen tilbake i bløtkakeforma


Is

½ l fløte
4 eggeplommer
4 sp skje sukker
5 dajm sjokolader (eller kokesjokolade)

Hakk opp dajmsjokoladen (eller kokesjokolade)
Stivpisk fløten
Visp eggeplommene og sukkeret til tykk eggedosis
Bland eggedosisen og kremen
Tilsett sjokoladen


Fyll massen oppå marengsen, og sett forma i fryseren