Gull..

Livet er GulleGodt.
Har forsøkt å samle noen oppskrifter som er GulleGode :)
Mest for min egen del, kjekt å digitalisere, iPaden er en trofast venn på kjøkkenbenken.
Håper også å kunne inspirere andre, både når det gjelder baking og grilling.

Har blitt infisert av bake-viruset som herjer i Norge for tiden. Kombinert med en ny Kenwood, bør dette bli bra i tiden fremover.

Grillen er i bruk fra påske til ... tja, la oss si Oktober. Stort sett ukentlig, og rettere sagt daglig i finevær. Planen er derfor å legge ut div bilder, for å inspirere andre til å grille annet enn pølser og hamburgere. For ordens skyld, har vi to barn, som er glade i pølser, så det er ikke utenkelig å finne dette også på vår grill.


Dagens favoritt, er å marinere tynnribbe (juleribbe) i bbq saus, GulleGodt!!!!

søndag 6. april 2014

Mammas Horn

100 gr margarin
5 ½ dl helmelk
1 pk gjær
1 kg hvetemel
2 sp skje sukker
Litt salt
Valmuefrø

Smelt margarinet, tilsett melka og la den bli fingervarm
Smuldre gjæra i bakebollen
Tilsett melkeblandinga
Tilsett  sukker og salt

Elt deigen til den akkurat slepper bollen.
Ha ikke mer hvetemel enn til deigen slepper bollen første gangen.

Heves til dobbel størrelse


Ikke ha olje på bakebordet, horna bare triller seg opp under steking.
Del deigen i tre og trill ut, del hver leiv i 8, og lag horn
Pensles med egg, strø på valmuefrø

Etterhves i ca 3o min

Stekes ved varmluft 180 gr til de er gylne, ca 15  min fra kald ovn.